Belastingdienstverlening door het jaar heen

8 september 2021
De aangifteperiode ligt alweer even achter ons. Maar ook door het jaar heen kan jouw bibliotheek met partners hulp bieden bij belastingzaken. Bijvoorbeeld bij toeslagen aanvragen, wijzigingen doorgeven en informatiebijeenkomsten organiseren. Hiervoor zijn in G!DS nieuwe categorieën toegevoegd. Zo houd je het aanbod van jouw bibliotheek makkelijker actueel in GIDS.

Een aantal bibliotheken biedt dergelijke hulp al, bijvoorbeeld in aparte spreekuren of informatiebijeenkomsten rond toeslagen. Maar ook als onderdeel van formulierenhulp, thuisadministratie en brievenhulp.

Man en vrouw aan een beeldscherm in bibliotheek

Om ook dit aanbod zichtbaar te maken voor de medewerkers van de Belastingtelefoon, zijn er aan de pagina Belastingaanbod bibliotheken (gidsvoornederland.nl) 2 categorieën toegevoegd:

• Toeslagen
  • Formulierenhulp

In G!DS zijn hiervoor sjablonen beschikbaar, waardoor de invoer sneller gaat.

Je wordt verzocht om de gegevens rond de belastinghulp in G!DS te controleren en waar nodig te actualiseren. Biedt jouw bibliotheek hulp bij toeslagen of formulierenhulp, en staat dat nog niet in G!DS? Vul dit dan aan, zodat de Belastingtelefoon naar jullie aanbod kan doorverwijzen.

Alle ingevoerde activiteiten worden niet alleen getoond op de pagina voor de Belastingdienst, maar ook op Informatiepunt (hetinformatiepunt.nl).