Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Bestel nu je campagnemateriaal voor Poëzieweek 2024

Nieuwsbericht
Vergelijken
19 september 2023
Bibliotheken kunnen tot en met 10 november campagnemateriaal bestellen voor Poëzieweek 2024. Het campagnemateriaal bestaat uit posters en ansichtkaarten. Poëzieweek vindt plaats van 25 tot en met 31 januari 2024.
Inhoudsblokken

Je kunt de posters en kaarten bestellen de site Poeziecentrum.be. Daar lees je meer over de prijzen en over de verschillende posters die beschikbaar zijn. 

Organisatie

Poëzieweek wordt in België en Nederland georganiseerd door Poëziecentrum en Poetry International. Zij werken hiervoor samen met onder andere CPNB, Stichting Lezen, Nederlands Letterenfonds, de Taalunie en de KB. Met een bundeling van grote en kleine poëzie-activiteiten willen de organisatoren een groter bereik creëren voor poëzie. Het thema van Poëzieweek 2024 is 'Thuis'. Edward van de Vendel schrijft het Poëziegeschenk.

Poezieweek.com

Op de site Poezieweek.com staat een lijst van activiteiten die in Nederland en Vlaanderen worden georganiseerd tijdens de Poëzieweek. In Leeuwarden kun je bijvoorbeeld een poëziewandeling maken. Rotterdam maakt bekend wie na Anne Vegter de nieuwe stadsdichter wordt. En in de bblthk in Wageningen kun je een poëziecursus volgen. Organiseert jouw bibliotheek ook activiteiten rond de Poëzieweek? Vergeet dan niet deze aan te melden op Poezieweek.com. De site biedt ook inspiratie voor bibliotheken die bijvoorbeeld een poëzieleesgroep willen organiseren.

Logo Poëzieweek 2024