Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Bibliotheek ontvangt folders Digitale weerbaarheid voor IDO

Nieuwsbericht
Vergelijken
7 september 2022
Oktober staat in het teken van cybersecurity. Het is belangrijk dat iedereen veilig kan deelnemen aan de digitale wereld. Ook de IDO’s spelen hierin een rol. Om in het IDO de vraag 'Hoe word ik digitaal weerbaar?' te kunnen beantwoorden, ontvangen bibliotheken in oktober/november een startpakket folders.
Inhoudsblokken
Vrouw tuurt op beeldscherm

In de folder staan basis-tips en -tricks, stappenplannen, hulplijnen, adressen van meldpunten die men kan bellen of mailen, en verwijzingen naar handige overheids­websites. Het ministerie van BZK ontwikkelde de folder, in samenwerking met andere ministeries, de KB en andere partijen.

Voor wie

De folder is bedoeld voor iedereen die zijn of haar online veiligheid en digitale weerbaarheid wil verbeteren. In taalgebruik en vormgeving is rekening gehouden met de meer kwetsbare groepen in de samenleving, zoals ouderen, laaggeletterden en mensen met weinig tot geen digitale vaardigheden.

Startpakket

De hoofdvestigingen van bibliotheken ontvangen via Bibliomedia een startpakket met folders. Hiermee kun je via het IDO klanten met vragen rond informatieveiligheid snel van handige basisinformatie voorzien.
Let op: het ministerie heeft laten weten dat de verspreiding van de folders is uitgesteld tot oktober/november.

Nabestellen

Heb je meer folders nodig? Je kunt ze later nabestellen of downloaden via de portal Landelijke huisstijl, in de toolkit IDO.