Bibliotheken denken mee over inkoop leermiddelen

Vergelijken
12 mei 2022
De KB onderzoekt hoe de leermiddelen worden gebruikt die we voor bibliotheken inkopen. Hiermee kunnen we het pakket leermiddelen nog beter laten aansluiten op jullie behoeften. Op 17 mei kun je nog meepraten: meld je aan!
Cursisten aan beeldschermen met hulp van begeleider

Probiblio en Cubiss voeren het onderzoek uit voor de KB. Bibliotheken hebben de vragenlijsten ontvangen en velen van jullie hebben die al ingevuld. Aansluitend is er deze maand een aantal korte online groepsgesprekken, geleid door een onderzoeker van Cubiss. Deze gesprekken gaan met name over de vraag of bibliotheken de landelijk ingekochte leermiddelen wel of niet gebruiken en de redenen daarvoor.

Denk mee op 17 mei

We zoeken nog deelnemers voor het online gesprek op dinsdagmiddag 17 juni van 13.00 tot 14.00 uur:

• vrijwilligerscoördinatoren die vrijwilligers aansturen die werken met de landelijk ingekochte leermiddelen Basisvaardigheden
  • Taalhuis-coördinatoren
  • frontoffice-medewerkers die de leermiddelen inzetten of gebruiken

Het gaat er niet om of je de leermiddelen inhoudelijk kent, maar juist om jouw inzet, verbeterpunten en wensen.

Wil je meedenken, stuur dan een mail aan Liesbeth van Weert. Je ontvangt dan de Teams-link voor het online gesprek.

Resultaten

We houden jullie uiteraard op de hoogte van de uitkomsten van het onderzoek. Deze verwachten we na de zomer. Houd hiervoor Bnetwerk en de nieuwsbrief Bibliotheek en basisvaardigheden in de gaten.