Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Bibliotheken ontvangen gratis Digibelle

Nieuwsbericht
Vergelijken
10 november 2021
Alle bibliotheekorganisaties ontvangen komende dagen circa 100 exemplaren van de Digibelle, een speciale editie van de Margriet en de Libelle. Deze special helpt lezers met tips, hulplijnen en verhalen over digitaal wijzer worden. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties biedt deze special aan, om hulp te bieden bij het verbeteren van de digitale vaardigheden.
Inhoudsblokken

Er gaat steeds meer online. Handig, maar soms ook ingewikkeld. Deze special staat vol tips, trucs en hulplijnen. Plus verhalen over digitaal wijzer worden.In de Digibelle, gemaakt door het ministerie van BZK en de uitgever, nemen de Libelle en Margriet hun lezers mee in de digitale samenleving en hulpmiddelen om goed mee te kunnen doen. Het Informatiepunt Digitale Overheid wordt genoemd als dé plek waar mensen geholpen worden met digitale overheidsdiensten of wegwijs worden gemaakt in de digitale samenleving.

Samen Digitaal, deel van omslag

Ook bieden bibliotheken cursussen digitale vaardigheden aan. Daarom stelt het ministerie de Digibelle graag ter beschikking aan jullie bezoekers, om het digitaal bewustzijn en de digitale vaardigheden bij mensen te bevorderen.

Verspreiding

Je kunt zelf kiezen voor een passende verspreiding over de vestigingen. Suggesties zijn om ze uit te delen via het Informatiepunt Digitale Overheid of het taalhuis. Of ze mee te geven aan cursisten (digitale) vaardigheden, een inkijkexemplaar neer te leggen of uit te lenen als tijdschrift.

De verspreiding van de Digibelle is een samenwerking tussen het ministerie, de Koninklijke Bibliotheek en NBD Biblion.

Meer informatie en bestellen

Voor meer informatie of (gratis) bijbestellingen kun je mailen naar NBD Biblion.