Campagne Donorregistratie van start: bibliotheek wordt genoemd

31 juli 2020
Op 1 augustus is de Rijksoverheid een nieuwe campagne over donorregistratie gestart. Kernboodschap vormt de oproep om een keuze in te vullen in het donorregister. Hierin onder meer tv-spotjes waarin de bibliotheek genoemd wordt als plek voor hulp. Breng dit ook lokaal onder de aandacht als de brieven in jouw regio op de mat vallen. En vergeet niet vóór 1 oktober subsidie aan te vragen.
Body

Het tv-spotje op Twitter of hetzelfde spotje op LinkedIn is de uitgebreidste versie. Hierin zie je aan het eind de man de bibliotheek van Hoofddorp binnenlopen. Een prachtige kans om de maatschappelijke rol van de bibliotheek breed te etaleren! De campagne loopt de maand augustus met onder meer landelijke tv-spotjes, radiospotjes en een online campagne.
Je kunt dit spotje gebruiken op sociale media en narrowcasting bij partners, bijvoorbeeld een huisartsenpraktijk.

Donorregistratie, schermafbeelding tv-spotje: man loopt bibliotheek in

Campagne vanaf september

Body

Vanaf september start een nieuwe campagne, die loopt tot het eind van het jaar.

Hierin komen mensen in beeld die hun persoonlijke verhaal doen over donorregistratie. De beeldrechten van deze beelden worden afgekocht en komen via de marketingtoolkit beschikbaar om te gebruiken in publicaties van je eigen bibliotheek.

Dit laatste geldt niet voor de beelden van de campagne die in augustus loopt; hiervan zijn de beeldrechten niet afgekocht.

Lokale campagne

Body

Haak lokaal in op deze campagne als de brieven in jouw verzorgingsgebied verspreid worden, met de herinnering om een keuze te maken. In de marketingtoolkit donorregistratie vind je voorbeeldteksten voor persberichten aan huis-aan-huis-bladen en diverse soorten digitale en fysieke promotiematerialen.

Filmpje met eigen tekst en logo

Body

Bibliotheek Hoorn heeft in afstemming met de KB en Stichting Digisterker een filmpje gemaakt waarin medewerker Mariska Rep vertelt over deze nieuwe dienstverlening. Bibliotheek Hoorn stelt het filmpje ter beschikking aan alle bibliotheken om dit te gebruiken op bijvoorbeeld social media of narrowcasting. Het filmpje is zo gemaakt dat je het via een tool van Stichting Digisterker zelf kunt personaliseren. Je kunt dus eigen tekst en logo toevoegen. Lees hoe je het filmpje personaliseert.

Interactief Steffie-filmpje

Body

Op hoewerktorgaandonatie.nl legt Steffie eenvoudig uit hoe orgaandonatie werkt. Hier is nu een interactief filmpje aan toegevoegd. Hierin kun je met Steffie praten en zijn de meest voorkomende vragen en issues meegenomen. Een heel bruikbare tool om onder de aandacht te brengen bij voorlichtingsbijeenkomsten of als mensen vragen hebben.

Subsidie-aanvraag

Body

Nog geen subsidie aangevraagd? Doe dit vóór 1 oktober. Dit is een onkostenvergoeding van onkostenvergoeding van 1.000 euro voor activiteiten van 10 juli 2020 tot en met 31 juli 2021.