Campagne Senioren & veiligheid

Vergelijken
6 april 2022
April staat in het teken van senioren & veiligheid. De campagne ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ besteedt aandacht criminaliteit waar ouderen regelmatig slachtoffer van worden. Met als doel om senioren hiervan bewust te maken en te laten weten wat zij kunnen doen om problemen te voorkomen. Met speciale aandacht voor fraude langs digitale weg.
Man met poster Maak het oplichters niet te makkelijk

De focus van deze campagne ligt op: phishing, spoofing, hulpvraagfraude en babbeltrucs. Omdat de werkwijze van criminelen vaak verandert, zijn er 4 nieuwe voorlichtingsfilmpjes gemaakt. Kees Hulst, bekend van ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen’, is als ambassadeur betrokken en hoofdrolspeler in de filmpjes. Hierin bezoekt hij verschillende organisaties, om de nieuwe werkwijze te bespreken.

Bekijk de campagne en het vrij te gebruiken campagnebeeld en gebruik de poster en de filmpjes, bijvoorbeeld tijdens de cursussen digitale vaardigheden in de bibliotheek.

Verder kun je hierbij gebruiken: de Handleiding Klik & Tik. Veilig online van bibliotheek Lek & IJssel.