Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Dashboard Impactmonitor 2019-2022 online

Nieuwsbericht
Vergelijken
20 oktober 2023
Vorige week werd het nieuwe impactonderdeel van de Bibliotheekmonitor gelanceerd. Maar wat waren eigenlijk de resultaten van de voorgaande Impactmonitor? Dat ontdek je in het nu gelanceerde dashboard.
Inhoudsblokken

In dit dashboard zijn de resultaten van alle deelnemende bibliotheken aan de Impactmonitor opgenomen, opgehaald in de jaren 2019-2022. De resultaten zijn ook per jaar, per provincie, per soort bibliotheek qua omvang en per individuele bibliotheek te bekijken. 

Positief effect cursussen

Uit het dashboard blijkt dat de cursussen rond Basisvaardigheden een positief effect hebben op de deelnemers. Cursisten werd gevraagd voor en na de cursus van een lijst aan te geven welke vaardigheden zij zelfstandig beheersen. Bijna alle genoemde vaardigheden worden na de cursus door een grotere groep aangekruist dan daarvoor. 

Cursisten geven bovendien aan minder te bang zijn om iets verkeerd te doen op de computer of met e-overheid, minder vaak hulp nodig te hebben, minder gestrest te raken en het werken met computer of e-overheid leuker te vinden. De cursussen worden daarnaast zeer goed beoordeeld en bijna alle cursisten zouden de cursus aan anderen aanraden.

Aan de slag met het dashboard

Je kunt zelf aan de slag met het dashboard. Bekijk bijvoorbeeld de landelijke resultaten en de resultaten van je eigen bibliotheek. Zet deze af tegen andere bibliotheken of het landelijk gemiddelde en gebruik de resultaten in het gesprek met de gemeente of andere partners. 

Meedoen

Wil je ook impact gaan meten via de nieuwe Bibliotheekmonitor? Vraag dan met dit formulier een account aan als je dat nog niet hebt. Wil je eerst meer weten? Lees dan de speciale pagina met alle informatie over de Bibliotheekmonitor.

Impactmonitor