Informatie voor het bibliotheeknetwerk

DigiD app in nieuw jasje vanaf 18 september 2023

Nieuwsbericht
Vergelijken
12 september 2023
Vanaf 18 september staat een nieuwe release van de DigiD app gefaseerd klaar in de app-stores. De handelingen, zoals het activeren en de ID-check toevoegen in de app, blijven in de basis hetzelfde. Maar het uiterlijk van de DigiD app is vernieuwd en daarmee dus anders dan mensen gewend zijn. Je kunt hierover vragen krijgen in het IDO.
Inhoudsblokken
DigiD-app
  • Wanneer de app nog geactiveerd moet worden, ziet het startscherm er anders uit dan nu. Je ziet in één oogopslag welke stappen je moet doorlopen om de app te activeren. Na elke stap keer je terug naar dit overzicht, zodat je ziet waar je bent in het proces. Dit geeft meer houvast.
  • Wie een NFC-lezer op de telefoon heeft, kan de app activeren met de ID-check. Maar dit hoeft niet. Je kunt er in de nieuwe versie van de DigiD app voor kiezen om deze stap over te slaan. Dit is wel zo fijn voor mensen die hier moeite mee hebben. 
  • Tijdens het activeren hoef je niet meer aan te geven of de gebruiker voortaan wil inloggen in 2 stappen. Deze stap is verwijderd. Deze optie kan men via het app-menu en via mijn.digid.nl aanzetten.

Hoe zien de vernieuwde schermen eruit?

Wil je zien wat er gewijzigd is? Via de website van Logius Aanvullende informatie release 6.9 DigiD app kun je de vernieuwde schermen bekijken en downloaden. 

Download de Logius-app en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van wijzigingen aan DigiD, MijnOverheid en DigiD Machtigen via de Logius app. 

Een aantal keren per jaar voert DigiD-beheerder Logius wijzigingen door om DigiD eenvoudiger en toegankelijker te maken voor gebruikers. Wil je als IDO-medewerker goed voorbereid zijn op wat er gaat wijzigen aan DigiD? Kijk dan op de website van Logius: DigiD-releases en updates
Je kunt ook de Logius-app downloaden uit de app-stores en bericht ontvangen in de app over onderhoud of storing. Wanneer je de app voor het eerst opent, kies je de diensten waarover je informatie wilt ontvangen.  

Heb je vragen? Vul dan het contactformulier van Logius in.