Informatie voor het bibliotheeknetwerk

DigiHulplijn

Nieuwsbericht
7 januari 2021
Dit gratis telefoonnummer helpt mensen met digitale vragen, zodat iedereen online kan (blijven) meedoen. De bibliotheek kan de hulplijn inzetten als extra service voor niet-digivaardige mensen. De lijn verwijst mensen, op basis van het lokaal ingevoerde aanbod in G!DS, die telefonisch moeilijk te helpen zijn naar het lokale aanbod van de bibliotheek. Promotiemateriaal is beschikbaar.
Inhoudsblokken

Vorig najaar is de DigiHulplijn 0800-1508 geïntroduceerd, een initiatief van de Alliantie Digitaal Samenleven, waarin ook de KB participeert. De DigiHulplijn is een gratis telefoonnummer dat mensen met digitale vragen helpt, zodat iedereen online kan (blijven) meedoen.

Digi-Hulplijn - logo

De bibliotheek kan de hulplijn inzetten als extra service naast het fysieke en/of online aanbod voor niet-digivaardige mensen. De lijn zal ook, als iemand telefonisch niet of moeilijk te helpen is, doorverwijzen naar het lokale aanbod van de bibliotheek. Deze doorverwijzing vindt plaats op basis van de gegevens die bibliotheken hebben ingevoerd in G!DS.

Promotiematerialen

Om de DigiHulplijn te promoten heeft in november iedere bibliotheekorganisatie op de hoofdvestiging een proefpakketje ontvangen met wat voorbeeld-promotiemateriaal. Je kunt voor alle vestigingen divers promotiemateriaal (van posters tot kant-en-klare tweets) downloaden en bestellen.

Blueprint-pagina

Heb je ook behoefte aan een blueprint-pagina DigiHulplijn? Geef dat dan door op MetdeKB. Bij voldoende belangstelling kunnen we zo'n pagina voor WaaS-websites ontwikkelen.