Informatie voor het bibliotheeknetwerk

DigiHulplijn en G!DS

Nieuwsbericht
Vergelijken
11 mei 2022
Het gebruik van de DigiHulplijn, die mensen helpt bij digitale vragen, groeit. Je kunt deze extra service aanbieden, bijvoorbeeld via de bibliotheekwebsite. Er is promotiemateriaal voor. De hulplijn verwijst ook naar aanbod in de bibliotheek. Zorg dus dat jullie digitale aanbod goed is ingevoerd in G!DS.
Inhoudsblokken
DigiHulplijn, logo

De DigiHulplijn helpt mensen met digitale vragen. De bibliotheek is hierin een van de partners. Je kunt de hulplijn inzetten als service naast het fysieke aanbod. De mensen achter de DigiHulplijn zijn verbonden met G!DS en het ingevoerde aanbod. Op basis daarvan verwijst de lijn door naar de bibliotheek als dat relevant is. Het is dus belangrijk dat jullie aanbod goed is ingevuld. Denk bijvoorbeeld aan de computercursussen.

Groeiend gebruik

Er is een stijgende lijn te zien in het aantal telefoontjes dat bij de hulplijn binnenkomt. Dit jaar zijn het er al ruim 1.700, tegenover een kleine 600 vorig jaar. Dat zijn vooral veel vragen over DigiD en de online bibliotheek. De vragen worden vooral aan de telefoon opgelost. 

Promotiemateriaal

Download promotiemateriaal om op deze service te attenderen. Je vindt er een logoset, banners, afbeeldingen, teksten en een promovideo voor social media, en omslagfoto's voor profielen.

Deze klantenservicepagina van de Online Bibliotheek verwijst naar de hulplijn. Dat kun je op de website van jouw bibliotheek ook doen.