Digital Travellers Project maakt mensen digitaal vaardiger

23 maart 2020
De KB neemt deel in het Digital Travellers Project. Dit betreft een Erasmus+-project vanuit de EU. Het project wil mensen digitaal vaardiger maken in vier deelnemende landen: Finland, België, Polen en Nederland. Het project loopt tot oktober 2021.

Doel van dit project is de digitale inclusie bevorderen van mensen die door onvoldoende digitale vaardigheden niet volledig kunnen meedoen in de samenleving. Het project heeft verschillende doelstellingen:

- Inventarisatie - Nederland (de KB) organiseert de inventarisatie van leermiddelen in de deelnemende landen.

Body
  • Opleiding – België (Bibliothèques Sans Frontières Belgique) zal verschillende trainingen voor bibliotheekmedewerkers ontwikkelen, afhankelijk van de behoeften van het deelnemende land. Hiermee kunnen medewerkers diverse kwetsbare doelgroepen beter bedienen. Het gaat in totaal om 80 medewerkers, 20 in elk land. In totaal worden 4.000 kwetsbare burgers bereikt.
  • Internationale kennisuitwisseling

De bevindingen moeten aantonen hoe het bibliotheekaanbod mensen verder kan helpen, en hieruit moet een beleidsaanbeveling voor de EU volgen.

Meer informatie

Ga naar de website Digital Travellers Project voor meer informatie over het project.