Digital Travellers Project: mensen helpen ontwikkelen

5 november 2020
De KB neemt deel in het Europese Digital Travellers project. Dit project wil mensen digitaal vaardiger maken in Finland, België, Polen en Nederland. Hiervoor worden onder meer 80 bibliothecarissen opgeleid om 4.000 mensen te trainen. Katja Petterson van de bibliotheek van Hyvinkää (Finland) en Ian Scharroo van Biblionet Groningen doen hier graag aan mee.

De KB neemt deel in het Digital Travellers project, een door de EU (Erasmus+) medegefinancierd project. Dit wil mensen digitaal vaardiger maken in Finland, België, Polen en Nederland. Nederland (de KB) verzorgt de inventarisatie van leermiddelen in de deelnemende landen.

Een van de doelen van het project is om 80 bibliothecarissen op te leiden en hen een groep van 4.000 digitaal uitgesloten mensen te laten trainen.

Digital Travellers-logo
Body

Maak kennis met 2 van hen: Katja Petterson & Ian Scharroo. Ontdek waarom ze zo graag mensen willen helpen om digitale vaardigheden te ontwikkelen en waarom ze zich bij het project hebben aangesloten. En hoe ze omgaan met de uitdagingen van Covid-19.

Is je interesse gewekt en wil je ook meedoen? Stuur dan een mail naar Tirza de Fockert.