Digitale inclusie in de spotlights

10 februari 2021
De landelijke IDO-campagne start 22 maart onder het voorbehoud dat de bibliotheken dan geopend zijn. Zorg dat je er klaar voor bent als de coronamaatregelen worden versoepeld: dat al je collega's zijn geïnformeerd en het IDO zichtbaar en herkenbaar is voor mensen die reageren op de campagne, ook al is het kleinschalig.

De tv-commercial, social en online campagne verwijzen naar de landingspagina www.informatiepuntdigitaleoverheid.nl. Hier kan men een IDO in de buurt zoeken.
Deze pagina verwijst vervolgens naar www.hetinformatiepunt.nl. Naast de dienstverlening van het IDO vinden mensen hier het brede aanbod rond basisvaardigheden voor volwassenen.

Twee vrouwen zitten aan een beeldscherm

Zo vinden zij spreekuren, trainingen, workshops enzovoort op alle participatiethema’s, mits goed ingevoerd. Gebruik deze mogelijkheid om jullie eigen aanbod (en eventueel dat van partners) nog beter zichtbaar te maken.

Ook groeit zo de kans dat meer organisaties willen deelnemen en hun aanbod tonen. Heb je hier vragen over, mail dan naar contact@hetinformatiepunt.nl.

Invoer in G!DS

Om mensen die hulp zoeken en hun begeleiders naar dit relevante en complete aanbod op Hetinformatiepunt te leiden, moet dit goed zijn ingevoerd in G!DS. Plan dus de invoer in; niet alleen de eerste invoer, maar ook een regelmatige check of alles nog klopt. Voer de gegevens ook in als die nog niet 100 procent compleet zijn. Aanvullen kan zodra er meer duidelijk is.

Promotiemateriaal

In de portal Landelijke huisstijl is de IDO-marketing­toolkit aangevuld met een opgemaakte flyer en poster in het Engels. Zie de map Aanpasbare materialen. In de map Diversen vind je een word-document met de losse Engelse tekst.