Informatie voor het bibliotheeknetwerk

DigiVitaler: terugblik spreekuur

Nieuwsbericht
Vergelijken
4 februari 2022
Op 1 februari volgden zo'n 40 bibliotheken het online spreekuur Eerste hulp bij DigiVitaler, georganiseerd door Digisterker en de KB. Een vragenuurtje voor bibliotheken die willen starten of al gestart zijn met het landelijk ingekochte programma DigiVitaler. Hiermee kunnen mensen oefenen met digitale zorg, zoals videobellen met de dokter. Geïnteresseerde bibliotheken stelden hun vragen over hoe je het beste met het programma aan de slag kunt. Je kunt het spreekuur terugkijken.
Inhoudsblokken
DigiVitaler, logo

De vragen gingen onder andere over het bereiken van de doelgroep, de samenwerking met partners en de inzet van het programma zelf. Ze werden beantwoord door onder meer de bibliotheken van Katwijk en Schiedam, die al praktijkervaring hebben met DigiVitaler.

Denk je er over om ook te starten? Of wil je je oriënteren? In de groep DigiVitaler op Biebtobieb vind je de opname van het spreekuur. Die duurt een uur.
Ook vind je hier een handige pdf met veel handige links die zijn besproken of gedeeld via de chat.

Dit is een open Biebtobieb-groep, dus je kunt er direct lid van worden.

Aanpasbaar promotiemateriaal voor consumenten en partners  

In dit spreekuur werd ook het nieuwe filmpje voor klanten getoond waarmee de bibliotheek lokaal promotie kan maken voor DigiVitaler. Dit filmpje kun je vertonen in de wachtkamer van de huisarts, het zorgcentrum of tijdens een informatiemiddag, en ook op je website plaatsen of meenemen in een nieuwsbrief.
Er was al een filmpje voor partners, waarmee je zorgorganisaties kunt wijzen op de bibliotheek als partner om mensen digitaal vaardiger te maken in de zorg.
Beide filmpjes zijn te personaliseren met eigen tekst en logo. Je vindt ze in de marketingtoolkit DigiVitaler, naast andere aanpasbare middelen zoals een flyer, poster, banners voor de website en social en narrowcasting.