Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Doe je mee met Safer Internet Day?

Nieuwsbericht
Vergelijken
19 januari 2021
Op 9 februari a.s. is het Safer Internet Day. Op deze dag wordt in meer dan 200 landen aandacht gevraagd voor een veiliger internet voor kinderen.
Inhoudsblokken

De campagne van Safer Internet Day gaat via Twitter gevoerd worden. Bibliotheken kunnen meedoen aan deze campagne door bijvoorbeeld lesmaterialen via Twitter onder de aandacht te brengen. Tweets met tags @Vinternetten en @sic worden geretweet door het Safer Internet Centre. Maak gebruik van de hashtags #SaferInternetDay2021 of #SID2021.

Safer Internet Day 2021

Alle informatie over de campagne, tips en lesmaterialen vind je op deze website. Je kunt ook dit filmpje gebruiken voor je tweets.

Wat is er 9 februari te doen?

Op de dag zelf brengt het Safer Internet Centre via een persbericht de resultaten van een onderzoek naar het online welzijn van jongeren tijdens corona naar buiten. Het persbericht verschijnt op 9 februari op de website www.saferinternetcentre.nl

Ook lanceren Veiliginternetten en Safer Internet Centre in samenwerking met Google, Vodafone-Ziggo en Bureau Jeugd en Media een campagne waarin je iemand kunt bedanken van wie jij nieuwe online vaardigheden hebt geleerd waardoor je de pandemie een stuk vrolijker en veiliger bent doorgekomen. Binnenkort meer informatie.

In samenwerking met Bureau Jeugd en Media organiseren Veiliginternetten en Safer Internet Centre een online ouderavond over het (online) welzijn van jongeren in tijden van Corona. Je kunt je daarvoor hier aanmelden.

Organisatie

Safer Internet Day is een initiatief van de Europese Commissie en wordt gecoördineerd door Insafe: het Europese netwerk van Safer Internet Centres. In Nederland vormen ECP (waar de website  Veiliginternetten.nl is ondergebracht) , het  Expertisebureau Online Kindermisbruik  en  Netwerk Mediawijsheid  het Safer Internet Centre. Zij vragen in Nederland aandacht voor deze dag omdat ze het belangrijk vinden dat elk kind in Nederland de kans heeft technologie op een verantwoorde, respectvolle, kritische en creatieve manier te gebruiken.”