Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Dubbellezers & Dwarsliggers gaan bookfluencen

Nieuwsbericht
Vergelijken
17 november 2021
Je hebt ze vast wel gezien, de Booktokkers in boekwinkel Broese in Utrecht. Boekenprogramma Brommer op Zee besteedde er aandacht aan, evenals het 8 uur journaal. Het is een nieuw fenomeen op het gebied van sociale media, waarbij superenthousiaste jongeren boeken promoten via TikTok en Instagram. Tijdens dit webinar vertellen een paar 'bookfluencers' meer over hun succes, en verkennen we hoe bibliotheken hiermee aan de slag kunnen.
Inhoudsblokken

Booktokkers krijgen veel leeftijdgenoten aan het lezen. Hoe kun je hier met jouw bibliotheek op aanhaken en hoe doe je dat dan het handigst? Tijdens dit webinar gaan we in gesprek met een aantal ervaringsdeskundigen, zoals de populaire bookfluencers Dilayra, Noah en Leora.

Afbeelding
booktokkers

Ook spreken we met Antina van der Veen van Bookstagrammers.com, met Mieke van Eijsden (OB Utrecht - @ MiekPiek) en met Merel Kuitert (NOBB - @jongerenbieb of @booksbeersandbeyond).

Bekijk de aflevering van Brommer op zee met de booktokkers

Interesse?

Luister dan op 9 december vanaf 15.30 uur online met ons mee. Je kunt je aanmelden via deze link. Heb je nu al vragen? Stel ze dan vooraf via Twitter (@moqub) of een e-mail of op 9 december in de chat.