G!DS actueel houden: notificatiefunctie

22 april 2021
Om te zorgen dat het aanbod in G!DS inhoudelijk klopt en actueel blijft, is er een nieuwe notificatiefunctie in G!DS. Deze functie attendeert je op aanbod dat binnen een maand verloopt. Je wordt verzocht om van dit aanbod alle velden te controleren op actualiteit en zo nodig bij te werken. Professionals en inwoners die deze informatie gebruiken voor lokale verwijzing, zien dan steeds de juiste informatie.

Je ontvangt alleen een e-mail als je een datum of periode hebt ingevuld bij je aanbod. Een datum of periode invullen is sowieso belangrijk voor gebruikers van hetinformatiepunt.nl. Dan is duidelijk wanneer zij bij een activiteit terechtkunnen. Vanaf nu helpt die datum of periode ook jou: je wordt dan automatisch geattendeerd wanneer je het aanbod moet updaten.

G!DS - logo

Is alles netjes bijgewerkt, dan ontvang je geen e-mail.
We hopen je zo beter te ondersteunen bij het actueel houden van het aanbod.

Aanbod verlopen

Ook in G!DS is te zien welk aanbod verlopen is. Bij je organisatie staat in de widget ‘Van belang voor u’ hoeveel aanbod er binnen een maand gaat of is verlopen. In de widget ‘Aanbod’ wordt het aanbod dat binnenkort verloopt aangegeven in oranje. Het aanbod waarvan de agendadatum reeds verlopen is, wordt in rood weergeven.

Notificaties instellen

Je ontvangt de notificaties alleen als je in G!DS hebt aangegeven dat je berichten via e-mail wilt ontvangen. Om te voorkomen dat jouw aanbod of organisatie automatisch wordt gedepubliceerd, raden wij je aan om deze berichtgeving via e-mail aan te zetten. Hoe je dit kunt instellen bij je inloggegevens, vind je op gidsvoornederland.nl/inloggegevens.

Vragen

Heb je hier vragen over? Stel ze in de Biebtobieb-groep BBV&G!DS; Bibliotheken of aan het G!DS-ondersteuningsteam.