Gemeentelijke gezinsaanpak: partners ontwikkelfase bekend

6 april 2021
De 5 gemeenten en bijbehorende bibliotheken voor samenwerking in de ontwikkelfase zijn bekend: Arnhem, Venlo, Schiedam, Harderwijk en Haarlem. Aan interesse om deel te nemen aan het project was geen gebrek: in de eerste maanden van 2021 is contact geweest met tientallen gemeenten en bibliotheken. Met veel enthousiasme gaan we de rest van het jaar met de gekozen gemeenten en bibliotheken aan de slag.

Het belangrijkste doel van de ontwikkelfase is om kennis op te doen over hoe een samenhangende lokale gezinsaanpak er uitziet. Daarbij kijken we naar welke stappen er nodig zijn bij de gemeente, bibliotheek en andere lokale partners om zo’n gemeentelijke gezinsaanpak te ontwikkelen. Naast informatie ophalen, ondersteunen we tijdens de ontwikkelfase de gemeente en lokale partners bij het verder bouwen aan een effectieve gemeentelijke gezinsaanpak.

Moeder met twee kinderen op de bank met tablet

De kennis die we in de ontwikkelfase opdoen, verwerken we in een stappenplan. Andere gemeenten en partners kunnen dit in een later stadium gebruiken. In de ontwikkelfase stimuleren en faciliteren we bovendien kennisdeling binnen de bibliotheeksector. Meer informatie vind je op de projectpagina en in de Biebtobieb-groep. Je wordt van harte uitgenodigd om lid te worden van deze groep.