Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Gezocht: inspirerende jeugdspecialisten

Nieuwsbericht
Vergelijken
8 maart 2021
Houd je van lezen en wil je graag kinderen en jongeren inspireren en stimuleren om (meer) te gaan lezen? Wil je jouw inhoudelijke kennis over de jeugdcollectie inzetten, en helpen bij het uitlichten van leuke en aansprekende titels voor jeugd? Kom dan het Jeugdredactieteam versterken.
Inhoudsblokken

Blueprintpagina's voor de jeugd

Met de komst van jeugdbibliotheek.nl (eind 2018) zijn er blueprintpagina’s voor de jeugd beschikbaar. Via deze pagina’s lichten we voor de doelgroep 0-18 jaar uit wat de Bibliotheek allemaal te bieden heeft.  

We zijn inmiddels een tijdje op weg met deze blueprints. Vanaf april 2021 willen we de redactie op deze pagina’s anders vormgeven: met landelijk vooral aandacht voor digitaal lezen en lokaal voor fysieke boeken en activiteiten in de Bibliotheek. Voor de collectie voor volwassenen bestaat al een gemixt redactieteam van KB- en OB-medewerkers. Dat beheert de collectieblueprints per genre voor lokale WaaS-bibliotheekwebsites, waarin de fysieke en digitale collectie voor volwassenen worden uitgelicht. Wij zoeken nu versterking voor eenzelfde soort redactieteam, met specifieke kennis van de jeugdcollectie. 

kinderen met laptops

Wie zoeken we? 

Bibliotheek- of POI-medewerkers die hun kennis van de jeugdcollectie willen inzetten bij het promoten van de collectie via leestips op bibliotheekwebsites in Nederland. Met deze leestips worden gebruikers geïnspireerd en gestimuleerd om (meer) boeken te lenen bij de bibliotheek. Heb je affiniteit met een bepaald segment binnen de doelgroep 0-18 jaar of heb je een specifiek specialisme in collectioneren? Dan zijn we op zoek naar jou! 

Wat levert het je op? 

Een groot online podium (via bibliotheekwebsites) waarop jouw kennis, ervaring en enthousiasme over specifieke titels in onze jeugdcollectie worden gepubliceerd. Jouw leestips worden door veel gebruikers in heel Nederland gezien en inspireren tot het meer lenen en lezen van bibliotheekboeken. 

Heb je interesse of vragen? 

Bekijk dan dit filmpje of neem contact op met Lieke Hoefs.