Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Gezocht: versterking bij onderhoud collectiepagina’s in de WaaS

Nieuwsbericht
Vergelijken
21 juli 2020
Houd je van lezen en wil je graag mensen inspireren en stimuleren om (meer) boeken te lenen bij de Bibliotheek? Wil je helpen collectieblueprintpagina's te vullen? Kom dan het KB/OB-redactieteam versterken.
Inhoudsblokken

Collectieblueprints

Sinds begin 2019 gebruiken ruim 70 bibliotheken met een WaaS-website de zogenoemde collectieblueprints voor het uitlichten en promoten van hun fysieke én de landelijke digitale collectie op hun website. De collectieblueprints zijn ontwikkeld in het samenwerkingsproject “Haal meer uit de WaaS”.

Voorbeeld van een genrepagina

We onderscheiden 16 fictie- en non-fictiegenres waarvoor elke zes weken leestips (parels uit onze collectie) worden gepresenteerd. Een gemixt redactieteam van KB- en OB-medewerkers is sinds mei 2019 verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina’s. Wij zoeken nu versterking van dit team.

Wie zoeken we?

OB- of POI-medewerkers die hun kennis van de collectie willen inzetten bij het promoten van de collectie via leestips op bibliotheekwebsites in Nederland. Met deze leestips worden gebruikers geïnspireerd en gestimuleerd om (meer) boeken te lenen bij de bibliotheek. Heb je affiniteit met een bepaald genre of heb je een specifiek specialisme in collectioneren? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Je ondersteunt contentbeheerders in het KB/OB-redactieteam met het zeswekelijks selecteren van leestips per genre. Of je gaat zelf een genrepagina beheren.

Tijdsinvestering

Elke zes weken lever je relevante tips over boeken die zoveel mogelijk openbare bibliotheken in hun collectie hebben. Dit controleer je via een zoekactie in de Nationale bibliotheekcatalogus (NBC).

Wat levert het je op?

Een groot online podium (via bibliotheekwebsites) waarop jouw kennis, ervaring en enthousiasme over specifieke titels in onze collectie worden gepubliceerd. Jouw leestips worden door veel gebruikers in heel Nederland gezien en inspireren tot het meer lenen en lezen van bibliotheekboeken.

Heb je interesse of vragen?

Bekijk dan dit filmpje met uitleg en/of neem contact op met Naomi Deegenaars en Bertil Voogd via accountmanagement@kb.nl.