Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Goede rapportcijfers voor online DigiStart-trainingen

Nieuwsbericht
Vergelijken
9 mei 2022
Een jaar geleden tijdens de Media Ukkie Dagen 2021 lanceerde de KB twee DigiStart-trainingen over mediaopvoeding. Inmiddels hebben 231 lees / mediaconsulenten de training 0 tot 6 jaar doorlopen en 185 lees / mediaconsulenten de training voor 4 tot 12 jaar. De trainingen zijn respectievelijk beoordeeld met een 7,9 en een 7,5.
Inhoudsblokken
DigiStart-trainingen

 

De beide DigiStart-trainingen zijn ontwikkeld door het Nederlands Jeugdinstituut en in coronatijd in samenwerking met Cubiss omgezet naar een toegankelijke e-learning.

 

Inhoud online training

Lees(media)consulenten leren in deze trainingen over de moderne mediaomgeving en de rol die de bibliotheek heeft op het vlak van mediaopvoeding. De training laat je in ongeveer 1,5 uur kennismaken met betrouwbare bronnen en websites met geschikte media voor kinderen. Daarnaast komen visie en beleid van bibliotheken op het vlak van mediaopvoeding, interne samenwerking en interessante samenwerkingspartners aan bod.

De training kan ook interessant zijn voor frontoffice-medewerkers.

Meer informatie en inschrijven

De beide e-learnings worden via de Bibliotheek Campus beschikbaar gesteld. Ga hier naar de e-learning voor het jonge kind (0-6 jaar) en hier voor de e-learning voor het kind van 4-12 jaar.

Wil je de training toch liever gezamenlijk doen, neem dan contact op met Andrea.Berkelder@KB.nl.