Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Gratis biebpas voor kinderen bij McDonald’s tijdens Kinderboekenweek

Nieuwsbericht
Vergelijken
19 september 2022
Tijdens de Kinderboekenweek van 5 t/m 16 oktober 2022 vinden kinderen niet alleen een speeltje of boekje bij hun Happy Meal, maar ook een symbolisch pasje voor een jeugdlidmaatschap van de Bibliotheek. Op deze manier willen de Bibliotheken, McDonald’s en Stichting CPNB de drempel voor het lezen en lenen van boeken in familieverband verder verlagen. De actie heeft daarnaast als doel zoveel mogelijk kinderen te wijzen op het gratis bibliotheeklidmaatschap dat sinds 1 juli 2022 voor iedereen onder de 18 geldt.
Inhoudsblokken

Promotie gratis lidmaatschap

Het gratis bibliotheeklidmaatschap voor de jeugd is nog lang niet bij iedereen bekend. Veel gezinnen bezoeken McDonald’s; wekelijks worden er gemiddeld 230.000 Happy Meals verkocht. Als die gezinnen via deze weg leren over het gratis jeugdlidmaatschap van de Bibliotheek en zo het plezier van lezen ontdekken, dan is dat voor iedereen winst.  

Symbolische biebpas in Happy Meal

McDonald’s voert al langere tijd het ‘Happy Meal Readers programma’. Het hele jaar door kunnen kinderen bij aankoop van een Happy Meal kiezen tussen een speeltje of een boekje. Tijdens de aankomende Kinderboekenweek  zijn er vier verschillende boekjes voor de kinderen beschikbaar. In alle Happy Meals zit een symbolische biebpas waarop een QR-code leidt naar meer informatie over het jeugdabonnement. We hopen dat deze actie veel extra bibliotheekleden en lezers oplevert.

Communicatietoolkit voor bibliotheken voor de Gi-ga-groene Kinderboekenweek  

Tijdens de Kinderboekweek van 5 t/m 16 oktober 2022 staat het leesplezier van kinderen centraal. Een uitgelezen kans voor bibliotheken om te laten zien dat wij een onuitputtelijke bron van inspiratie, informatie, lezen en leren zijn. Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van de natuur met het motto Gi-Ga-Groen!  In de commissie marketing van de VOB is afgesproken dat we de Kinderboekenweek campagne in gezamenlijkheid landelijk inzetten. Rijnbrink ontwikkelde hiertoe een communicatietoolkit met daarin een communicatieplan, uitingen en handige tips en acties over hoe je de campagne lokaal kunt uitrollen en inzetten. Je vindt de toolkit hier. Algemene informatie staat op www.kinderboekenweek.nl.