Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Gratis promotiepakket Delpher voor bibliotheken

Nieuwsbericht
Vergelijken
29 november 2022
Bibliotheken kunnen nu kosteloos een promotiepakket aanvragen met materiaal over Delpher. Deze dienst van de KB bevat een schat aan materiaal dat bibliotheken doorgaans niet meer in de collectie hebben. Lezers kunnen hier onder andere historisch nieuws vinden, het verleden van hun familie uitpluizen, recepten en naaipatronen zoeken en nog veel meer.
Inhoudsblokken
Logo Delpher met pagina's uit Delpher en de tekst 'Breng de geschiedenis tot leven'.

Wat is Delpher?

Delpher is een online database met gedigitaliseerde pagina’s uit kranten, boeken en tijdschriften. Denk aan sportbladen, oude reisgidsen, clubbladen, jeugdboeken, naslagwerken en klassieke literatuur. Je vindt hierin nieuws, advertenties, recepten, naaipatronen, foto’s, interviews, ingezonden brieven, et cetera. Delpher bevat miljoenen pagina’s en elk jaar komen er meer bij.

Voor wie is Delpher bedoeld?

Al het materiaal op Delpher is vrij toegankelijk en mag voor eigen onderzoek gebruikt worden. Dat is interessant voor onderzoekers, maar vooral ook voor cultureel geïnteresseerden en bibliotheekbezoekers. Zij kunnen in Delpher artikelen lezen over hun eigen interesses, het verleden van hun familie en hun geboorteplaats, of gewoon historisch nieuws. Of misschien vinden zij daar wel dat ene boek of dat ene artikel waar zij al jaren naar op zoek zijn.

Wat zit er in het promotiepakket?

Tot en met 11 december kan jouw bibliotheek kosteloos een promotiepakket aanvragen met materiaal over Delpher. Hierin vind je 250 flyers A5, 4x 100 A6 ansichtkaarten en 3 posters A3. Voor iedere bibliotheekvestiging is er een pakket. Je kunt het aanvragen via de landelijke huisstijlportal. Daar vind je ook nog ander materiaal om Delpher te promoten. Denk aan banners voor websites, socials en narrowcasting, voorbeeldcopy en rollup-banners.

Meer weten?

Kijk op de site van Delpher voor meer informatie over deze database of mail Amanda Koopman.