Hulp bij afspraak boosterprik

Vergelijken
7 december 2021
Voor het einde van 2021 krijgen 3 miljoen Nederlanders vanaf 60 jaar en ouder een uitnodiging om een afspraak te maken voor een extra coronavaccinatie, de boosterprik. Stichting Digisterker heeft, in samenwerking met GGD-GHOR, een demo ontwikkeld van het afspraakproces. Bibliotheken kunnen deze demo gebruiken als ze mensen helpen bij hun boosterafspraak.

Vanaf het moment dat een geboortejaar aan de beurt is kan men een afspraak maken. Dit kan telefonisch na ontvangst van de brief, maar gaat sneller online met DigiD. De bibliotheek kan mensen helpen bij het maken van een vaccinatieafspraak.

Stichting Digisterker heeft, in samenwerking met GGD-GHOR, een demo ontwikkeld van het afspraakproces. Deze is te vinden op uitlegprikafspraak.nl

tekst uitleg over afspraak boosterprik

De demo is vrij toegankelijk voor iedereen. Ga je ondersteuning bieden aan mensen die hulp nodig hebben? Gebruik dan de demo om jezelf voor te bereiden of zet deze in bij klantvragen. Bibliotheken kunnen deze ook beschikbaar stellen via de eigen website, nieuwsbrief en social media-kanalen om burgers breed te informeren.

Aangevulde toolkit ‘Hulp bij Coronaprik’

Om mensen over hulp bij de boosterprik te informeren kun je gebruikmaken van de bestaande toolkit ‘Hulp bij Coronaprik’. Je kunt de teksten zelf naar de ‘booster-actualiteit aanpassen. In de map documenten zijn hiervoor suggesties gedaan. Ook vind je in deze map nieuwsberichten voor burgers en partners over de demo boosterprik. In de map digitale materialen vind je een aangepast icoon van de demo-omgeving.

Meer weten over de booster? Ga voor informatie naar de website van het RIVM of de Rijksoverheid