Hulp bij afspraak maken voor corona-vaccinatie

7 april 2021
Veel mensen krijgen de komende tijd een brief met de oproep om een vaccinatie-afspraak te maken tegen corona. Daar kunnen mensen vragen over hebben, en ook een afspraak maken kan niet iedereen zelf. Daarom heeft onder andere BplusC met het taalnetwerk en de regionale GGD in Leiden het initiatief genomen om hulp hierbij aan te bieden via de bibliotheek. Wil jouw bibliotheek ook mensen helpen om een vaccinatie-afspraak te maken? In de loop van april verschijnt een toolkit die je hierbij kunt gebruiken. En verder werkt Stichting Digisterker aan een online uitleg over het onderwerp.

Bibliotheek BplusC gaat een inloopspreekuur bieden. De hulp is voor mensen die zich willen laten vaccineren, maar moeite hebben om telefonisch een afspraak te maken. Of voor mensen die hierover nog vragen hebben. Het gaat hierbij niet om de keuze of iemand zich wel of niet moet laten inenten.

Overweeg je om dienstverlening rond dit onderwerp aan te bieden?

Acht mensen met een opgestroopte mouw

Bekijk dan vast de website van de overheid met relevante informatie over vaccineren. Die informatie is er ook in eenvoudige taal (hier heet een 'vaccinatie' gewoon een 'prik').

De toolkit die nu wordt samengesteld, omvat onder meer teksten, beeldmateriaal, een format voor promotiemateriaal en de vragen die de GGD stelt als mensen bellen voor een afspraak. De toolkit wordt samen met BplusC ontwikkeld.

Op Biebtobieb, in de groep Kansen|Crisis, kun je ervaringen vragen van en delen met andere bibliotheken die dit aanbod (willen) bieden.