IDO-campagne én feestelijke opening in juni

12 mei 2021
Op 9 juni start de landelijke campagne rond het Informatiepunt Digitale Overheid. Het is dus belangrijk dat jouw IDO dan is gestart, al is het op kleine schaal. Ook vanwege de landelijke publiciteit die we verwachten rond de opening van het IDO in Oegstgeest op 24 juni, in aanwezigheid van staatssecretaris Knops van BZK en de Nationale ombudsman.

8 juni

Op dinsdag 8 juni besteedt Tijd voor Max (17.10 uur, NPO1) aandacht aan de IDO-campagne en de opening op 24 juni. Staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) is er te gast. Leuk om in je agenda te zetten!

Man staand in de bibliotheek

9 juni

Van de landelijke IDO-campagne - met spotjes op landelijke en regionale tv en online posts - vind je het aan­gepaste schema op pagina 4 van de Handreiking Lokale mediastrategie en campagne IDO. Hierop kun je zien wanneer en hoe het IDO in de schijnwerpers komt. Een mooi overzicht om te gebruiken bij je lokale marketing. Hiervoor vind je in de handreiking ook diverse tools.

24 juni

Het IDO in Oegstgeest opent zijn deuren en dat wordt een moment voor landelijke pr. Hierbij zijn staats­secretaris Knops van BZK en de Nationale ombudsman fysiek aanwezig. We hopen op veel landelijke publiciteit.

Je kunt de livestream volgen van de opening. Meer informatie hierover vind je binnenkort op deze site en in de nieuwsbrief Bibliotheek en basisvaardigheden van 10 juni.

Lokale voorbereiding

Vanwege de publiciteit is het belangrijk dat ook het IDO in jouw bibliotheek begin juni start. Dat kan bescheiden, als het maar herkenbaar is voor het publiek. Bereid ook je collega's goed voor. Zo kunnen jullie in ieder geval de mensen helpen die via de campagne met vragen in de bibliotheek komen.
Lees ook het artikel over de creatieve zoektocht naar IDO-vrijwilligers van het Gelders Bibliotheeknetwerk.

Invoer in G!DS

Denk je bij de voorbereidingen ook aan de invoer in G!DS? Het is voor publiek en partners essentieel dat je aanbod goed zichtbaar is. Daarom is dit ook een verplicht onderdeel van de subsidieregeling Digitale inclusie.

Heb je hierbij hulp nodig? De provinciaal servicemanager G!DS van jouw POI kan je verder helpen.