IDO-campagne op stoom

22 juni 2021
De tv-spotjes van de landelijke campagne Informatie Digitale Overheid zijn in totaal maar liefst 3.865 keer ingepland. Dat gebeurt vooral rond goed bekeken programma's zoals EK voetbal, tennis en NOS Journaal. De introductiecampagne loopt de komende 3 weken en komt daarna nog enkele malen terug op tv. Ook de online campagne voor jongeren en nieuwkomers loopt gestaag.

We hopen op nóg meer landelijke publiciteit vanwege de opening van het 200ste IDO in Oegstgeest. Demissionair staatssecretaris van BZK, Raymond Knops, en de Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, zijn bij dit feestelijke programma in de bibliotheek. Je kunt de opening volgen via de live stream.

Jonge man met smartphone

Lees het volledige bericht over de opening op 24 juni.

Uitzendschema tv-campagne

In het tv-uitzendschema vind je de geplande uitzendingen van de tv-spotjes.

Ster en Ad Alliance hebben de schema’s voor juli nog niet gepubliceerd. Het uitzendschema vullen we aan zodra die gegevens er wel zijn.

Op basis van de kijkcijfers wijzigen we het uitzendschema. Kom hier dus geregeld terug voor de nieuwste versie!
Bekijk het tv-uitzendschema.

Klik voor het overzicht van de totale campagneplanning (pagina 4) voor dit jaar.

Je vindt alle materialen, ook de overige spotjes, in de toolkit IDO op de portal Landelijke huisstijl.

Online, search en social campagne

Verder loopt er een search, online en social campagne. De online campagne richt zich op een breed bereik van mannen en vrouwen vanaf 18 jaar en is te zien op kanalen als NPO start, Kijk en RTLX.

Ook op héél veel YouTube-kanalen besteden we aandacht aan het IDO, vooral voor jongeren en nieuwe Nederlanders, bijvoorbeeld MariahCarey, TOUZANI TV en FORMULA 1.

Goed nieuws is dat de campagne meteen al positief verloopt.

Tijd voor Max

Op 8 juni vertelde staatssecretaris Knops over het IDO in Tijd voor Max.

Actuele gegevens

We verwachten dat veel mensen met hun vragen naar de bibliotheek gaan. Het is dus extra belangrijk dat zij (en doorverwijzers) kunnen zien waar en wanneer de IDO's open zijn. Is jouw IDO ook als aanbod ingevoerd? Dit is ook belangrijk om te laten zien hoeveel IDO's er al zijn.
Heb je hier vragen over of hulp bij nodig? Neem dan contact op met de contactpersoon van jouw POI of met Lisenka Akse of Anne-Marie van der Poel.