IDO-campagne van start!

9 juni 2021
De landelijke campagne voor het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek is op 9 juni gestart! De campagne brengt spotjes op de landelijke en regionale tv. Het tv-uitzend­schema is beschik­baar via Bnetwerk en wordt actueel gehouden. De introductiecampagne loopt de komende 3 weken en komt daarna nog enkele malen terug op tv. Tegelijkertijd is de online campagne gestart voor jongeren en nieuw­komers. Op de eerste morgen liep de campagne meteen al positief. Verder vertelde staatssecretaris Knops in Tijd voor Max (terug te zien) over het IDO.

En op donderdag 24 juni van 13.00 tot 14.00 uur kun je via een live stream de opening bijwonen van het 200ste Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in Bibliotheek Bollenstreek, locatie Oegstgeest. Demissionair staatssecretaris van BZK, Raymond Knops, en de Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, zijn fysiek aanwezig bij de feestelijke opening in de bibliotheek.

IDO tv-spotje schermafbeelding met portret van vrouw

Lees het volledige bericht over de opening op 24 juni.

Uitzendschema tv-campagne

In dit eerste tv-uitzendschema vind je de geplande uitzendingen van de tv-spotjes.

Ster en Ad Alliance hebben de schema’s voor juli nog niet gepubliceerd. Daarom staan van hen nog geen programma’s in het uitzendschema na 1 juli.

De kijkcijfers worden dagelijks gemeten en gemonitord. Dit kan betekenen dat we het uitzendschema wijzigen. Kom hier dus geregeld terug voor de nieuwste versie!
Bekijk het tv-uitzendschema.

Klik voor het overzicht van de totale campagneplanning (pagina 4) voor dit jaar.

Je vindt alle materialen, ook de overige spotjes, in de toolkit IDO op de portal Landelijke huisstijl.

Online, search en social campagne

IDO search-campagne voorbeelden van schermafbeeldingen

Naast de tv-campagne is er een search, online en social campagne, en wordt de campagne op héél veel YouTube-kanalen ingezet, vooral voor jongeren en nieuwe Nederlanders, bijvoorbeeld MariahCarey, TOUZANI TV en FORMULA 1. De online campagne richt zich op een breed bereik van mannen en vrouwen vanaf 18 jaar en is te zien op kanalen als NPO start, Kijk en RTLXL.

Goed nieuws is dat de campagne meteen al positief verloopt. Deze eerste morgen waren er al ruim 5 duizend impressies en 153 kliks naar de landingspagina.

IDO tv-campagne, schermafbeelding RTLXL

Tijd voor Max

Op dinsdag 8 juni was de uitzending van Tijd voor Max waarin staatssecretaris Raymond Knops over het IDO vertelde. Je kunt de uitzending terugkijken.

Actuele gegevens

Vanwege al deze publiciteit is het extra belangrijk dat het publiek en doorverwijzers actuele en complete info kunnen vinden over de IDO's. We helpen je dan ook graag herinneren om de gegevens in G!DS op orde te houden. Is je IDO ook als aanbod ingevoerd? Dit is ook belangrijk om te laten zien hoeveel IDO's er al zijn. Heb je hier vragen over of hulp bij nodig? Neem dan contact op met de contactpersoon van jouw POI of met Lisenka Akse of Anne-Marie van der Poel.