Informatie voor het bibliotheeknetwerk

IDO’s genomineerd voor Computable Award

Nieuwsbericht
Vergelijken
7 juli 2022
De Informatiepunten Digitale Overheid (IDO’s) zijn genomineerd voor een Computable Award. Iedereen kan nog tot en met 11 september stemmen. De winnaars worden op 5 oktober bekendgemaakt.
Inhoudsblokken

Beste overheidsproject

Het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) is genomineerd in de categorie Overheidsprojecten. In deze categorie zijn onder ook onder meer MijnGegevens (MijnOverheid, Ministerie van BZK en Logius), Burgers Centraal (Gemeente Tilburg, Salesforce en Brightfox) en Grip op drukte (Ministerie van BZK, Gemeente Utrecht, CBS, uCrowds en Universiteit Utrecht) genomineerd. Bekijk hier alle genomineerde overheidsprojecten.

18 miljoen euro

‘Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) gaat de komende jaren jaarlijks ruim 18 miljoen euro extra vrijmaken voor informatiepunten voor de digitale overheid in bibliotheken,’ vermeldt het juryrapport over de nominatie. ‘Dat geld is bedoeld om meer burgers te helpen met vragen of problemen rondom de digitale overheid, of om hun digitale vaardigheden te verbeteren. Nederland telt naar schatting vier miljoen mensen die moeite hebben met computergebruik en digitale administratiezaken. Met deze extra middelen kunnen bibliotheken zorgen voor bijvoorbeeld meer getraind personeel en verruiming van de openingstijden van de balies. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om de Informatiepunten Digitale Overheid te nomineren in de categorie Overheidsproject.’

Over de Computable Awards

De Computable Awards worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich het afgelopen jaar met een ICT-dienst hebben onderscheiden. Er zijn 16 categorieën. De winnaars worden voor de helft bepaald door het publiek en voor de helft door een jury. De awards zijn een initiatief van Computable, een onafhankelijk platform voor Nederlandse ICT-professionals.

Stemmen

Wil jij ook stemmen? Dat van via de stemmodule op de website van de Computable Awards. Je kunt 1 keer stemmen. Je hoeft niet in alle categorieën een stem uit te brengen.