Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Impactcommunity trapt af met sessie over Deens Impact Compass

Nieuwsbericht
Vergelijken
19 november 2021
De eerste inspiratiesessie van de landelijke impactcommunity wordt ingevuld door Christian Ulrich Lauersen van de Bibliotheek Roskilde in Denemarken. Hij zal meer vertellen over het Impact Compass dat zij gebruiken. Ook wordt in december samen met Probiblio een bijeenkomst georganiseerd rondom de impact van het programma Digitale Inclusie. De online sessies zijn voor iedereen gratis toegankelijk.
Inhoudsblokken

Impact Compass

In zijn presentatie zal Lauersen een korte toelichting geven op de aanleiding voor en aanpak van het onderzoek in Denemarken dat ten grondslag ligt aan het Impact Compass. Daarnaast reflecteert hij op de vraag hoe je deze methode kunt toepassen in je eigen organisatie.

Inschrijven

De inspiratiesessie staat gepland op vrijdag 26 november van 9.30 tot 11.30 uur. Schrijf je nu alvast in en verzeker jezelf van een plekje aan de virtuele tafel. Voor deze sessie hoef je niet volledig ingevoerd te zijn in alle ins en outs van impactmanagement.

Impact

Digitale Inclusie

Ook wordt op dinsdag 14 december van 13.00 tot 15.30 uur samen met Probiblio een online sessie over impact en digitale inclusie georganiseerd. In deze bijeenkomst wordt ingegaan op de impact van de activiteiten binnen het programma Digitale Inclusie en hoe je die effecten zichtbaar maakt. Ook worden handvatten gegeven om beter te laten zien hoe Digitale Inclusie bijdraagt aan de strategische doelstellingen van de bibliotheek en de maatschappelijke agenda van de gemeente. Voor deze sessie kun je je nu al aanmelden via Biebtobieb. Deze sessie is vooral bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben met de Theory of Change en/of impactmanagement. Zij worden uitgenodigd om hun collega die werkt aan digitale inclusie mee te nemen.

Over de impactcommunity

De landelijke impactcommunity sluit aan bij de leergang Impactmanagement van de KB, waarin bibliotheekprofessionals worden geholpen meer impactgericht te werken en te communiceren. Om deelnemers van de leergang blijvend van elkaar te laten leren, is nu een impactcommunity in het leven geroepen. Daartoe zijn ook twee communitymanagers aangesteld.