Intensieve samenwerking bibliotheek en SeniorWeb

9 september 2020
De samenwerking tussen bibliotheek en SeniorWeb wordt intensiever. Beide bieden veel aanbod rond digitale vaardigheden, soms vanuit de bibliotheek, soms vanuit een andere leslocatie van SeniorWeb. Voor klanten is overzicht van het aanbod cruciaal. Daarom is het van belang dat al het aanbod in G!DS wordt ingevoerd en actueel blijft. KB en SeniorWeb werken hieraan, onder meer door de invoer van het aanbod in G!DS te ondersteunen.

Alle info op één site: HetInformatiepunt.nl

De informatie die je invoert in G!DS, is zichtbaar op Hetinformatiepunt.nl. Deze website brengt al het aanbod van deelnemende bibliotheken en hun partners samen. Mensen en/of hun begeleider die een cursus, spreekuur of andere hulp zoeken, vinden in een paar kliks wat in hun buurt wordt aangeboden. Voorwaarde is natuurlijk dat iedere bibliotheek en partners de gegevens actueel houden.

SeniorWeb-logo

Zorg dat het aanbod in G!DS staat en actueel blijft

Body

Op dit moment zijn er 430 leslocaties van SeniorWeb, waarvan 120 in bibliotheken. Dit vormt een fijnmazig netwerk van cursussen en spreekuren rond computer-, tablet- en smartphonegebruik. Omdat er zo veel locaties zijn, is de vindbaarheid voor klanten des te belangrijker. Vul daarom de exacte gegevens van je aanbod goed in in G!DS en houd ze steeds actueel. Plan een periodieke check van de gegevens in, bijvoorbeeld elk kwartaal.

Houd samen met SeniorWeb het aanbod actueel

Body

Ook op de website van SeniorWeb is te vinden waar men voor activiteiten en hulp terechtkan. Deze pagina is voor het publiek, maar ook zinvol voor de bibliotheek: je vindt er de contactpersonen van de leslocaties in jouw werkgebied. Nu de leslocaties weer starten, kun je hen benaderen en samen zorgen dat het aanbod goed in G!DS staat. En dus op HetInformatiepunt.nl. Alles met het doel om de klanten snel en correct naar de cursus en spreekuur te leiden die zij zoeken.