Informatie voor het bibliotheeknetwerk

KB publiceert ‘De bibliotheek in coronatijd’

Nieuwsbericht
Vergelijken
28 mei 2020
Het coronavirus heeft alle bibliotheken in Nederland geraakt: zij waren gedwongen hun deuren te sluiten en alle activiteiten af te gelasten. Tegelijkertijd zijn er ook nieuwe initiatieven ontstaan, waarmee bibliotheken hun aanbod hebben vervangen of zelfs uitgebreid. Met het dossier 'De bibliotheek in coronatijd' brengt de KB deze ontwikkeling in kaart met analyses, interviews, leestips en andere inspirerende rubrieken.
Inhoudsblokken

Aanbod bibliotheken tijdens coronacrisis

Het dossier biedt inzicht in de manier waarop de overheidsmaatregelen rondom de coronacrisis de verschillende functies van de bibliotheek hebben beïnvloed. Ook komt eruit naar voren dat bibliotheken tijdens de coronacrisis allerminst hebben stilgezeten: zij hebben juist allerhande initiatieven ontwikkeld.

E-reader

Het dossier besteedt aandacht aan het uitgebreide aanbod en gebruik van de digitale diensten van de bibliotheek. Daarnaast wordt een kijkje genomen bij Nederlandse en buitenlandse bibliotheken, en krijgt ook de inventiviteit van andere sectoren een plaats. Tot slot wordt de positie van nationale bibliotheken over de hele wereld onder de loep genomen.

Visie van experts

Verschillende experts uit het veld, onder wie enkele bibliotheekdirecteuren, bibliotheekarchitect Jan David Hanrath en business controller Eric van der Wal (Rijnbrink), geven bovendien hun visie op deze periode.