Informatie voor het bibliotheeknetwerk

KidsLab nu beschikbaar voor alle bibliotheken

Nieuwsbericht
Vergelijken
27 september 2022
De tool KidsLab is vanaf nu beschikbaar voor alle openbare bibliotheken die aan de slag willen met digitaal burgerschap voor kinderen. Met deze workshops kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar experimenteren en zich ontwikkelen op digitaal gebied. Denk aan technologie, digitalisering en maakprocessen.
Inhoudsblokken

Over KidsLab

KidsLabs zijn workshops voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar die bibliotheken in vakantieperiodes kunnen inzetten om samen met coaches online aan de slag te gaan met maken en ontwerpen. Iedere KidsLab wordt ontwikkeld voor een specifieke leeftijdsgroep. Ze zijn ontwikkeld door Tetem in samenwerking met de Twentse bibliotheken en maakplaatsen.

Voor alle Nederlandse bibliotheken

Als onderdeel van het programma digitaal burgerschap is KidsLab met subsidie van Stichting Pica doorontwikkeld en beschikbaar gemaakt voor alle bibliotheken in Nederland. Dankzij deze opschaling kunnen alle bibliotheken op een laagdrempelige manier maakworkshops aanbieden op scholen, in bibliotheekvestigingen of rechtstreeks aan kinderen thuis.

Eerste workshop: Ros van Twente

De eerste workshop die voor iedere bibliotheek beschikbaar is, is Ros van Twente, ontwikkeld in samenwerking met Hankamp Gears in Enschede. Hankamp Gears is specialist op het gebied van tandwielen. Deze worden onder andere gebruikt in vliegtuigen en motoren. Kinderen leren door het in elkaar zetten van het Ros van Twente hoe ze met behulp van tandwielen de kop en staart van de ros in beweging kunnen brengen. Deze online workshop vindt plaats op 19 en 26 oktober van 15.00 tot16.30 uur. Bestel de bijbehorende Make-it Kit uiterlijk 9 oktober. Deze heb je nodig om te kunnen meedoen met de workshop.