Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Laatste kans: aanmelden voor Impactmonitor

Nieuwsbericht
Vergelijken
19 maart 2021
Bibliotheken hebben nog tot en met 25 maart 2021 de kans zich in te schrijven voor het nieuwe jaar van de Impactmonitor, dat op 1 april van start gaat. Met de vragenlijsten in deze monitor kunnen bibliotheken de impact van hun cursussen en activiteiten meten.
Inhoudsblokken

Modules 

De Impactmonitor bevat verschillende modules die bibliotheken kunnen inzetten bij het meten van de effecten van cursussen en activiteiten op het gebied van Computer & internet, Social media, E-overheid en De Nederlandse taal. De taalmodule is ten opzichte van het vorige meetjaar aangepast. Deze bestaat nu alleen uit een korte nameting. De andere drie modules bestaan uit een voor- en een nameting. De vragenlijsten zijn te bekijken op Bnetwerk.

Bouwstenen

Monitorjaar 2021 

Anders dan voorgaande jaren starten alle bibliotheken tegelijkertijd aan het monitorjaar. Omdat voor deelnemende bibliotheken ook de resultaten van voorgaande jaren beschikbaar blijven in de portal, is het mogelijk de ontwikkeling door de jaren heen te volgen. 

Resultaten 

De Impactmonitor maakt de effecten van cursussen in de bibliotheek op verschillende manieren zichtbaar. Via het rapportagedashboard kunnen bibliotheken de resultaten uit het onderzoek over hun eigen cursussen bekijken en vergelijken. Daarnaast worden de landelijke resultaten jaarlijks gepubliceerd in de vorm van een onderzoeksrapport. 

Deelnemen 

Bibliotheken kunnen zich tot en met 25 maart inschrijven aan via deze link. Na je inschrijving ontvang je van ons een bevestigingsmail. Bij de opening van de Impactmonitor op 1 april ontvang je een activatiemail om in te loggen en te beginnen met het meten van de impact van cursussen in hun bibliotheek. De eerste twee modules zijn kosteloos; elke extra module kost € 227,00 per bibliotheekorganisatie. Hiervoor kan het hele jaar door onderzoek worden uitgevoerd. Ook bibliotheken die eerder hebben deelgenomen aan de Impactmonitor, dienen zich opnieuw aan te melden. Bij opnieuw aanmelden worden de bestaande gebruikersaccounts gereactiveerd en blijven de onderzoeksdata uit 2019 en 2020 in de rapportageportal staan. Let op: wanneer je je niet opnieuw aanmeldt, worden deze data verwijderd. Je hebt tot en met 31 maart de tijd om deze lokaal op te slaan.

Meer informatie 

Meer informatie vind je op Bnetwerk; daar vind je onder meer een handleiding, een stappenplan en veelgestelde vragen. Ook kun je het webinar terugkijken dat op 16 maart over de Impactmonitor werd gegeven. Daarnaast kun je je aanmelden voor de vragenronde op 12 april. Heb je verder nog vragen? Stel ze via impactmonitor@kb.nl. Voor technische vragen kun je terecht bij impactmonitor@bibliotheekonderzoek.nl.