Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Landelijk webinar beschikbaar voor bibliotheken

Nieuwsbericht
Vergelijken
4 april 2022
Maandag 28 maart jl. vond het landelijke webinar ‘Swipe, stap, sprong’ ter gelegenheid van de #MUD22 plaats. Denise Bontje van Mediasmarties nam bijna 500 ouders mee in het media-aanbod voor jongere kinderen. 122 bibliotheken plaatsten deze webinar op hun website. De landelijke webinar is nu beschikbaar, zodat bibliotheken deze ook na de #MUD22 kunnen inzetten.
Inhoudsblokken
MUD22

 

Wil je de webinar zelf nog eens terugkijken of inzetten als activiteit in de bibliotheek? Dit is de link naar het webinar: https://youtu.be/GF3NBoXzGG0. 

In deze webinar krijgen ouders antwoord op vragen over mediaopvoeding. In hoeverre kunnen media bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen? Moet dat eigenlijk? En als je media bewust wilt inzetten... hoe pak je dat aan thuis? Welke media zijn daarvoor het meest geschikt en hoe begeleid je kinderen daarbij? 

Ook inzetbaar na de #MUD22

We hebben een paar mogelijke scenario’s voor je uitgewerkt om na de Media Ukkie dagen mee aan de slag te gaan. Kijk vooral goed wat bij jullie past en mogelijk is. Uiteraard is het mogelijk meerdere scenario’s met elkaar te combineren en / of (deels) af te wijken van de beschreven scenario’s. De 9 scenario’s zijn beschreven in de Boekstartgroep op Biebtobieb.

De scenario’s beschrijven activiteiten waarbij je ouders kunt uitnodigen in de bibliotheek, een lokale ouderavond kunt organiseren, anderstalige ouders of laagtaalvaardige ouders kunt betrekken bij mediaopvoeding, een mediaproeverij organiseren of het media-ontdekpakket kunt inzetten.