Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Lees- en luisterspot op tour langs bibliotheken

Nieuwsbericht
Vergelijken
29 september 2021
In oktober 2021 reist de lees- en luisterspot langs 35 bibliotheken in Nederland. De bedoeling is om nog meer mensen (en met name bibliotheekbezoekers) te laten kennismaken met de e-books en luisterboeken van de online Bibliotheek. Daarnaast is er ruimte voor andere vragen over het digitale aanbod van de Bibliotheek, zoals de TijdschriftenBieb en de online cursussen.
Inhoudsblokken

Digitaal meedoen

Medewerkers staan klaar om vragen te beantwoorden over het downloaden en gebruiken van de online Bibliotheek-app, bezoekers de app te laten testen, of hen te attenderen op de overige digitale bibliotheekdiensten, zoals de TijdschriftenBieb-app en online cursussen. Leden en niet-leden zijn welkom.

 

lees- en luisterspot in bieb

Doelgroep breidt zich uit

Volgens Karlijn van der Lelij, initiatiefnemer van deze 'App-tour', voorzien deze persoonlijke uitlegmomenten duidelijk in een behoefte: ‘De doelgroep voor digitaal lezen en luisteren breidt zich uit, maar sommige nieuwe gebruikers hebben begrijpelijkerwijs nog wat opstarthulp nodig. Daar zijn wij als bibliotheekmedewerkers ook voor: zorgen dat iedereen digitaal mee kan doen en ook online van het bibliotheekaanbod gebruik kan maken.'

Meer informatie

Bekijk wanneer de App-tour te vinden is in welke bibliotheek. Op MetdeKB lees je meer over de App-tour (inlog vereist, alleen voor bibliotheek- en POI-medewerkers).

Over de online Bibliotheek

Leden van de Bibliotheek kunnen meestal binnen hun bestaande abonnement gebruikmaken van de online Bibliotheek. Hier vinden zij ruim 35.000 e-books en 6.500 luisterboeken, die allemaal direct te lenen en te lezen zijn op de computer, telefoon en tablet. Ook kunnen zij lijstjes maken met hun favoriete boeken, fragmenten beluisteren of previews van e-books bekijken. Met de meeste abonnementen kun je 10 e-books en 10 luisterboeken tegelijk lenen, voor een periode van 3 weken.