Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Licentie Boom 2023: nieuwe codes nodig

Nieuwsbericht
Vergelijken
7 december 2022
In 2023 loopt het landelijk ingekochte aanbod van Boom uitgevers door. Wel moeten deelnemers uiterlijk 30 januari een nieuwe activatiecode krijgen van hun bibliotheek en deze eenmalig activeren. Daarna kunnen zij in dezelfde omgeving verder werken. Hier lees je welke acties nodig zijn van jouw bibliotheek en van de deelnemers.
Inhoudsblokken
Boom NT2, logo

Communicatie met deelnemers

Op 30 januari 2023 vervallen de huidige activatiecodes. Dat betekent dat bibliotheken die activatiecodes hebben verstrekt, hun actieve deelnemers moeten laten weten dat zij een nieuwe code nodig hebben. Bij voorkeur doe je dit per e-mail. Heb je niet alle e-mailadressen, dan kun je het ook via de nieuwsbrief bekendmaken.

Gebruik bijvoorbeeld deze tekst:

"Let op: je kunt na 30 januari niet meer inloggen in jouw leeromgeving op NT2 school. Kom naar de bibliotheek en vraag een nieuwe code aan. Die code moet je invoeren en dan kun je weer een jaar verder leren in jouw leeromgeving. Dit kost je maar een paar minuten. Je leeromgeving blijft gelijk, je kunt gewoon verder waar je gebleven bent. Ook je inloggegevens blijven hetzelfde."

Het is belangrijk dat de betrokken medewerkers op de hoogte zijn en codes kunnen toekennen of kunnen doorverwijzen naar de juiste collega.

Activatiecodes aanvragen bij KB

Je kunt de benodigde codes aanvragen voor jullie deelnemers die hun eerdere code hebben geactiveerd. Stuur hiervoor een mail naar Bibliotheekstelsel@kb.nl:

  • zet in de onderwerpsregel 'Boom activatiecodes'
  • vermeld het aantal activatiecodes dat je nodig hebt, en
  • eventueel op welk e-mailadres je de codes wilt ontvangen

De bibliotheken ontvangen uiterlijk begin januari de nieuwe codes.

Code activeren door deelnemers

Vervolgens moeten de deelnemers de nieuw ontvangen code activeren. Je kunt hen attenderen op de handleiding en de instructievideo. Hiermee kunnen zij de eenmalige activering zelf (thuis) uitvoeren. Dat is makkelijk te doen en kost maar 2 ninuten tijd.

Zorg ervoor dat je bijhoudt aan welk mailadres je welke code uitgeeft, zodat je mensen die de code niet activeren kunt motiveren om dit wel te doen.

Meer informatie

Het landelijk ingekochte aanbod van Boom uitgevers omvat:

Houd er rekening mee dat het totaalaantal activatiecodes beperkt is. Vraag dus alleen het aantal codes aan dat je echt verwacht nodig te hebben.

Lees meer over de ingekochte programma's op de licentiepagina van Boom.

Verder is er een Biebtobieb-groep voor bibliotheken die de programma's van Boom gebruiken.