Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Loopbaan-stappen zetten met aanbod JobOn

Nieuwsbericht
Vergelijken
4 april 2024
Wil je in jouw bibliotheek aan de slag met activiteiten voor mensen die stappen willen zetten in hun loopbaan, bezig zijn met solliciteren of willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling? Gebruik dan het kosteloze aanbod van JobOn. Dat bestaat uit 16 workshops, draaiboeken en loopbaanspellen rond thema’s als persoonlijke ontwikkeling, solliciteren en presenteren.
Inhoudsblokken
Twee groepjes aan tafels in Bibliotheek Eindhoven

Een JobOn-groep in Bibliotheek Eindhoven

Ervaringen delen in fijne setting 

Al verschillende bibliotheken bieden dit aanbod aan. Zo ook de bibliotheek in Eindhoven, waar Jolanda deze workshops begeleidt: “Het aanbod van workshops is gevarieerd en zit goed in elkaar. Zo zijn bijvoorbeeld het droombaanspel en werkgelukspel bij ons met veel enthousiasme gespeeld. Alle workshops duren 2 uur en deelnemers gaan samen aan de slag met interactieve opdrachten. Zij vinden het een leuke manier om ervaringen te delen. Het is informeel en niet dwingend. Men luistert naar elkaars verhalen en geeft elkaar nuttige feedback. 
Daarnaast vinden zij de bibliotheek een fijne en laagdrempelige setting om bezig te zijn met een relevant thema. Andersom zien wij dat ook zo. Het is een positieve manier om mensen te helpen die op zoek zijn naar een baan en met de werkmap en materialen kan een bibliotheek vrij gemakkelijk een workshop opzetten. Daarnaast past het mooi bij de andere activiteiten die de bibliotheek al organiseert op het gebied van werkzoekenden.”

De KB heeft het aanbod van JobOn landelijk ingekocht. Daardoor kun je het zonder licentiekosten aanbieden aan werkenden en werkzoekenden in jouw werkgebied. 

Digitalisering, nieuwkomers en meer

Naast dit vaste aanbod biedt JobOn nog meer aan voor bibliotheken. Zo kun je het online FutureLab-programma aanbieden voor 50-plussers rond 'digitaal werken aan jouw loopbaan'. Verder biedt zij Engelstalige workshops voor nieuwkomers. En JobOn ontwikkelt momenteel een volledig georganiseerd online najaarsprogramma met wekelijks workshops van gastsprekers. Meer informatie hierover volgt later. 

Meer informatie

Kijk op www.JobOn.nl/bibliotheek  
Bekijk de korte video over het online FutureLab-programma  
Neem contact op met Petra van der Vlugt, programmamanager events bij JobOn