Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Meld je aan voor Haal meer uit data 2022

Nieuwsbericht
Vergelijken
15 december 2021
Op 6 december vond de laatste workshop van het samenwerkingsproject Haal meer uit data 2021 plaats. In 2022 wordt het project voortgezet, waarbij we de stap van theorie naar praktijk centraal blijven zetten. We gaan wederom aan de slag met concrete uitdagingen, wisselen ervaringen uit en helpen elkaar verder om data-geïnformeerd werken in de praktijk te brengen.
Inhoudsblokken
Datasurfen

In het project Haal meer uit data werkt de KB sinds 2020 samen met bibliotheken en POI’s aan een aanpak om datageïnformeerd te werken. Daarbij is veel aandacht voor het beter inzetten van de bronnen en instrumenten die er al zijn, zoals de landelijke onderzoeksinstrumenten en het Datawarehouse. In 2021 is nog meer de stap van theorie naar praktijk gemaakt. We boden bibliotheken en externe sprekers een podium om hun ervaringen te delen, maakten concrete werkplannen en gingen met verschillende datavraagstukken aan de slag. In 2022 gaan we op deze voet verder met de huidige deelnemersgroep, maar we verwelkomen ook graag nieuwe bibliotheken en POI’s die meer met data willen werken.

Meedoen?

Op maandagochtend 14 februari vindt de eerste Haal meer uit data workshop van 2022 plaats, zeer waarschijnlijk via Microsoft Teams. Wil je aanschuiven? Meld je dan aan bij Laura Freling via bibliotheekonderzoek@kb.nl.

Wat vragen we van de deelnemers?

  • Voorbereiding van en deelname aan 5 landelijke (online) workshops van 2,5 uur en ongeveer 4 tot 8 regionale (online) sessies.
  • De wens om in 2022 concrete resultaten te boeken bij meer data-geïnformeerd werken.

Voor wie is dit project geschikt?

  • Beleidsmakers
  • Strategisch adviseurs
  • Projectleiders of programmacoördinatoren
  • Dataspecialisten
  • Medewerkers die volgend jaar meer willen werken met data

Wees er wel snel bij, want het aantal deelnemers is beperkt! Je kunt je aanmelden tot en met 21 januari.