Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Minister Tamara van Ark op werkbezoek bij Bibliotheek Katwijk

Nieuwsbericht
2 september 2020
Minister voor Medische Zorg en Sport Tamara van Ark bezocht op 1 september de bibliotheek Katwijk. Ze gaf het startsein voor de verzending van donorbrieven in Noord-Holland. Ook deed ze mee met een workshop over donorregistratie en ging ze in gesprek met de cursisten.
Inhoudsblokken

Zij deed dit in het kader van de nieuwe dienstverlening van bibliotheken rondom de nieuwe donorwet. Mensen die vragen hebben over de nieuwe donorwet of het Donorregister kunnen hiervoor vanaf 1 september bij bibliotheken terecht, dus ook bij de bibliotheek Katwijk. Zij krijgen hier meer uitleg over de nieuwe wet of hulp bij het invullen van hun keuze of ze wel of geen donor willen zijn.

minister van Ark in Katwijk

© foto: Arenda Oomen

Bibliotheken en donorregister

Met name bij kwetsbare doelgroepen kan de donorregistratie vragen oproepen. Deze mensen zullen naar verwachting met hun vragen ook naar de bibliotheek komen. Daarom werken Stichting Digisterker, de KB in afstemming met de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) en SPN, en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) samen om deze mensen een plek voor hulp te bieden.