Mooie resultaten IDO-campagne

8 juli 2021
De landelijke IDO-campagne loopt goed. De resultaten zijn daar dan ook naar! Bekijk het overzicht. Dit zijn de cijfers van 1 juli.

In de online videocampagne hebben deze kanalen de beste resultaten gehaald:

IDO-campagne, schema resultaten

Search-campagne

Er was veel 'zoekvolume' rond de actieve zoekwoorden. Dit betekent dat het IDO is gezien. De meeste kliks werden gegenereerd als mensen zoeken op Studiefinanciering, Inburgering en Studieschuld. Ook de thema’s DigiD, AOW en Rijbewijs leverden veel resultaat. Verder blijkt dat mensen ook specifiek zoeken op Bibliotheken en Informatiepunt.

IDO-campagne, voorbeeld online advertentie

Tv-campagne

Voor de tv-campagne heeft de tv-spot 9.483.031 mensen bereikt in de doelgroep vanaf  18 jaar. Dit is 68,4 procent van de totale doelgroep. Doelstelling is dat aan het einde van de campagne 71 procent van de doelgroep het spotje ruim 8 maal heeft gezien.

Daarnaast is er een gemiddelde contactfrequentie van 6. Dit betekent dat de personen uit de doelgroep 18 jaar en ouder de spot gemiddeld 4 keer voorbij hebben zien komen op televisie. De spot is zichtbaar geweest rondom onder meer Humberto (10 juni), EK Voetbal: Denemarken-Finland (12 juni), NOS Journaal (18 juni) en de Tour de France (30 juni).

IDO-campagne, schema resultaten

De spot is tot 6 juli op de zenders NPO, RTL en Omroep Reclame Nederland uitgezonden.

Tot nu toe zijn er in de IDO's bijna 400 vragen geregistreerd in outputregistratietool.