Nieuw: Magazine De biblotheek biedt hulp bij belastingaangifte

3 februari 2021
Met trots presenteren we het magazine De Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte. Een magazine vol met inspiratie, tips & tricks, ervaringen van andere bibliotheken en achtergrondinformatie over de belastinghulp.

De samenwerking met de Belasting­dienst is 5 jaar geleden gestart. Met veel energie en creativiteit werden in korte tijd contacten gelegd met lokale maatschappelijke organisaties en samen plannen gemaakt voor deze nieuwe dienstverlening. Sindsdien kunnen burgers ook bij de bibliotheek terecht voor hulp bij belasting­aangifte en steeds vaker ook voor toeslagen.

Beeldscherm op bureau met cover van magazine De Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

Dit gebeurt in de vorm van (inloop)spreekuren, 1-op-1-hulp voor het volledig invullen van de aangifte en informatie­bijeen­komsten.

In dit magazine lees je hoe bibliotheken op diverse manieren en met een breed scala aan partners hun belasting­dienst­verlening hebben ingevuld. Een aantal bibliotheken vertelt hoe ze in 2020, het jaar waarin corona alle gemaakte plannen van tafel veegde, samen met de partners alternatieven hebben bedacht om de doelgroep tóch te kunnen helpen.
Ook geven we tips voor het organiseren van de belasting­hulp en suggesties voor wat je kunt doen als het lastig is om de juiste maat­schappelijke partners te vinden om samenwerking mee aan te gaan.
Tot slot vind je informatie over hoe je de marketing­toolkit Belastinghulp kunt inzetten en wat het belang van de sociaal-educatieve kaart voor de belasting­dienst­verlening is.

Veel lees- en luisterplezier!

Lees het magazine De Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte.