Nieuwe DigiSnacks

Vergelijken
25 januari 2023
Probiblio lanceerde 4 nieuwe DigiSnacks: kleine ‘weetjes’ voor bibliotheekleden en bezoekers die al aardig wegwijs zijn op hun smartphone of iPad. In 2021 verschenen de eerste DigiSnacks als ansichtkaarten die een bezoeker gemakkelijk mee kan nemen en die aan de collectie zijn te koppelen. Ze zijn ontwikkeld samen met Bibliotheek De Groene Venen, Bibliotheek IJmond Noord en de Westfriese Bibliotheken. Bibliotheken buiten Noord- en Zuid-Holland kunnen de bestanden downloaden via de toolkit en zelf (laten) drukken of printen.
Animatietekening diverse Digi-onderwerpen

Dit zijn de nieuwe ‘snacks’ die in 2022 verschenen:

• Planten herkennen met PlantNet
  • Een kopie maken van je identiteitsdocument met de app Kopie ID
  • Documenten scannen met de app Adobe Scan
  • Parkeren met Parkmobile

In de activiteit DigiSnacks onderzoek Probiblio en de 3 bibliotheken hoe de bibliotheek micro-learning kan inzetten om het leven van mensen te verrijken. Micro-learning maakt gebruik van kleine leereenheden en korte leermomenten, die de eindgebruiker snel tot zich kan nemen. Als een snack dus. De focus ligt in dit project op handige apps, programma’s of digitale werkvormen, vandaar 'DigiSnacks'.

In 2021 verschenen al:

• Een podcast luisteren met Google Podcasts
  • Vogels herkennen met BirdNET
  • Fietsen met knooppunten met Fietsknoop
  • Een postzegelcode kopen en gebruiken met PostNL
  • Online je ticket boeken voor een dagje uit met Tiqets

Meer informatie en downloaden