Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Nieuwe mogelijkheden op Basisvaardigheden.nl

Nieuwsbericht
Vergelijken
7 september 2021
De website van het Expertisepunt Basisvaardigheden biedt nieuwe mogelijkheden. Op basis van een behoefteanalyse onder de doelgroepen is de website uitgebreid met manieren om kennis te vinden én te delen. Bijvoorbeeld via een kennisbank en themapagina's. De site biedt ook inspiratie en mogelijkheden voor samenwerken.
Inhoudsblokken

Het expertisepunt is voor gemeenten, organisaties, professionals en vrijwilligers die helpen om de basisvaardigheden taal, rekenen en digitale vaardigheden te verbeteren. In de Week van Lezen en Schrijven werden de nieuwe mogelijkheden van de website gepresenteerd: zie www.basisvaardigheden.nl.

Expertisepunt Basisvaardigheden - logo

Kennis vinden en delen

Er zijn veel organisaties actief op het gebied van basisvaardigheden. Daardoor is er ook veel aanbod van aanpakken, cursussen en andere activiteiten. De kennisbank en de themapagina geven overzicht van dit aanbod. Je vindt er informatie over basisvaardigheden. Zoals onderzoeken, interventies, praktijkvoorbeelden, materialen en instrumenten, organisaties  en verslagen van bijeenkomsten.

Onderzoek, financieringsmogelijkheden en samenwerken

Www.basisvaardigheden.nl biedt meer:

  • In het onderzoeksportaal vind je de onderzoeksagenda met vraagstukken over basisvaardigheden die extra aandacht verdienen. In het portaal lees je ook hoe je een idee voor onderzoek kunt indienen.
  • Verder zijn financieringsmogelijkheden voor het verbeteren van basisvaardigheden in kaart gebracht.
  • Het expertisepunt stimuleert samenwerking in het werkveld op landelijk, regionaal en lokaal niveau, en brengt gemeenten, organisaties, professionals en vrijwilligers graag met elkaar in contact.
  • Er is een overzicht van landelijke en regionale organisaties die actief aan de slag zijn met basisvaardigheden.
  • Tot slot vind je veelgestelde vragen uit met de antwoorden van het expertisepunt.

Partnerschap Movisie en Stichting Lezen en Schrijven

Het Expertisepunt Basisvaardigheden is een partnerschap tussen Movisie en Stichting Lezen en Schrijven. Sinds oktober 2020 deelt het kennis en versterkt het samenwerking tussen gemeenten, organisaties, professionals en vrijwilligers. Het expertisepunt laat ook onderzoek uitvoeren.

Het Expertisepunt Basisvaardigheden wordt mogelijk gemaakt door het programma Tel mee met Taal, een initiatief van de Ministeries van BZK, OCW, SZW en VWS.

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de activiteiten van het Expertisepunt Basisvaardigheden? Kijk dan bij actueel, de nieuwsbrief of Linked ln.