Nieuwe subsidieronde Gemeentelijke Gezinsaanpak Geletterdheid

Vergelijken
10 februari 2022
Voor een volgende fase van het project Gemeentelijke Gezinsaanpak Geletterdheid zoeken we 5 nieuwe pilot-gemeenten. Alleen gemeenten kunnen zich aanmelden, maar uiteraard kan jouw bibliotheek in het contact met de gemeente aangeven welke rol zij in deze pilotfase kan spelen. Anderzijds kan de gemeente jouw bibliotheek hierover benaderen. Goed dus om op de hoogte te zijn van deze ontwikkeling.
Moeder met 2 kinderen op de bank met tablet

Vanaf 2025 hebben de gemeenten de regierol over de aanpak van laaggeletterdheid, en daarmee ook over de gezinsaanpak. Dat de gemeenten deze rol pakken is belangrijk: juist de gezinsaanpak vraagt om een goed aangestuurde netwerksamenwerking van de verschillende lokale partners.

Binnen de gezinsaanpak spelen bibliotheken een centrale rol. Alle informatie over de werving van 5 pilot-gemeenten en wat de bibliotheek kan kan doen, vind je op www.lezenenschrijven.nl/gezinsaanpak