Oefenen.nl: accounts hergebruiken

11 november 2020
Jaarlijks reset Oefenen.nl de accounts van deelnemers die alle bibliotheken dat jaar hebben gebruikt. Accounts van deelnemers die niet meer deelnemen aan cursussen en zijn ontkoppeld, komen dan weer vrij voor hergebruik voor de betreffende bibliotheek. Vriendelijk verzoek om de accounts te ontkoppelen van deelnemers die niet meer in de bibliotheek oefenen met de programma's van Oefenen.nl. Zo houden we de statistieken op orde.

Voor elke deelnemer die wil oefenen in de bibliotheek, heb je een account nodig binnen de licentie die de KB met Oefenen.nl afsloot. Bovendien koppel je de deelnemer in het Volgsysteem aan een groep*. Het maakt hierbij niet uit of de deelnemer in een lesgroep zit of individueel oefent.
De situatie is dit jaar vanwege corona anders dan voorheen. Toch is het belangrijk om ook nu de accounts te ontkoppelen die niet meer worden gebruikt.

Oefenen.nl-logo
Body

Deelnemers ontkoppelen

Alle deelnemers die klaar zijn met de cursus (of afhaken), moeten ontkoppeld worden van de groep*. Zij kunnen thuis verder oefenen met hun eigen account, maar zijn via het Volgsysteem niet meer te zien. De begeleiders van de groepen ontkoppelen deze deelnemers.
Ben je beheerder voor Oefenen.nl in de bibliotheek, wijs dan de begeleiders hierop en houd in de gaten of dit gebeurt. Doe dit door het jaar heen, dan houd je makkelijker overzicht en kost het nauwelijks tijd.

*Deelnemers kunnen in de bibliotheek alleen tegelijk inloggen als ze zijn gekoppeld aan een groep. Is dit niet gebeurd, dan krijgen zij een foutmelding bij het inloggen.

Accounts hergebruiken

Aan het begin van elk jaar verzorgt Oefenen.nl een reset van het systeem. Dan komen alle ontkoppelde accounts weer vrij voor hergebruik. Ze blijven toegekend aan dezelfde bibliotheek. Heb je voor 31 december ontkoppeld, dan krijg je deze accounts dus weer 'terug' voor de komende periode.

Dank voor je medewerking.

Deelnemers (ont)koppelen: zie het filmpje met uitleg