Online en social campagne Belastingdienst

7 april 2021
Ondanks de beperkte mogelijkheden vanwege corona bieden veel bibliotheken hulp bij belastingaangifte. Om deze dienstverlening extra onder de aandacht te brengen, start deze maand een online en social campagne. We houden zoveel mogelijk rekening met de regio’s waarin de hulp wordt aangeboden.

Bibliotheken organiseren belastingspreekuren, informatiebijeenkomsten, hulp bij belastingaangifte of zelf belastingformulieren invullen met hulp. In totaal zo'n 270 activiteiten, zo blijkt uit de G!DS-pagina voor de Belastingdienst.

De doelgroepen voor de campagnes zijn:

• Nieuwe Nederlanders
  • Senioren 65+
  • Laagopgeleiden
  • Jongeren

Online campagne

De campagne loopt op Facebook en Instagram. Dit zijn de grootste social kanalen in Nederland, waardoor de doelgroep te bereiken is. Facebook voor de wat oudere doelgroep (45+), Instagram voor de jongere doelgroep (13 - 44).

Op deze kanalen zijn uitgebreide 'targeting-mogelijkheden', zodat we de juiste doelgroepen kunnen selecteren.
Verder zijn meerdere advertentiemogelijkheden. Door de mogelijkheid om variaties in te zetten, kunnen we aansluiten op wat het beste werkt voor de doelgroep op dat moment.

Hier zie je een voorbeeld van de online campagne:

Schermafbeelding hulp bij belastingaangifte

Online advertenties

Doel is om zoveel mogelijk mensen naar de website te leiden voor meer informatie over hoe en bij welke bibliotheek ze hulp bij de belastingaangifte kunnen krijgen.

We zetten meerdere uitingen in (video, afbeelding, carrousel) om zo beter aan te sluiten bij wat het beste werkt per doelgroep.

Bekijk een paar voorbeelden van de online advertenties:

Belastingdienst - 5 schermafbeeldingen van online advertenties