Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Pilottraining 'Mediaopvoeding in de bibliotheek'

Nieuwsbericht
Vergelijken
12 september 2019
Van oudsher is de bibliotheek het lokale adviespunt voor boeken, tijdschriften en strips (printmedia). Maar omdat beeldschermmedia niet meer weg te denken zijn, heeft het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) samen met de Koninklijke Bibliotheek de training Mediaopvoeding in de bibliotheek ontwikkeld. In deze training leren bibliotheekmedewerkers hoe ze ouders kunnen adviseren als het gaat om het beeldschermgedrag van hun kinderen.
Inhoudsblokken

 

Om te kijken of de verschillende trainingsmodules geschikt zijn voor een landelijke uitrol, organiseert het NJi nu een gratis pilottraining + terugkombijeenkomst.

Inhoud training

Wilt u weten hoe kinderen tussen 0 en 12 jaar omgaan met media en wat ouders daarbij kunnen doen, neem dan deel aan de pilottraining en leer meer over mediaopvoeding. Maak kennis met betrouwbare bronnen en ga met collega’s aan de slag met vragen van ouders. Ervaar hoe u de samenwerking met directe en indirecte collega’s en lokale partners kunt versterken.

Waar en wanneer?

  • De pilottraining vindt plaats op donderdag 10 oktober 2019 van 10.00 tot 16.00 uur bij Bibliotheek Leidsche Rijn (Brusselplein 2, Utrecht) Inloop vanaf 9.30 uur.
  • De terugkombijeenkomst is op donderdag 7 november 2019 van 09.30 tot 12.30 uur bij de Vereniging van Openbare Bibliotheken (Hamburgerstraat 28A, Utrecht)

Let op: deelname op beide data is essentieel.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden voor de gratis training is inmiddels niet meer mogelijk.