Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Radio 1 Journaal op bezoek bij IDO Uden

Nieuwsbericht
22 juni 2021
Donderdagochtend, voorlopig gepland na 7.30 uur, besteedt het Radio 1 Journaal aandacht aan het Informatiepunt Digitale Overheid van de bibliotheek Uden. Verslaggever Mattijs van de Wiel bezoekt vanmiddag dit IDO. Hij spreekt met bibliothecaris Basisvaardigheden Mariëlle Derks en 2 tevreden IDO-bezoekers.
Inhoudsblokken

Mariëlle was betrokken bij de opening van het IDO in de zusterbibliotheek in Oss. IDO-gebruikers Ranjan Palit en Rieky van de Hurk delen hun ervaringen met de hulp die zij kregen bij het Informatiepunt in Uden.
Reden voor Radio 1 om juist nu bij het IDO langs te gaan, is de opening van het 200ste IDO.

NOS Radio 1 Journaal, logo

Dit gebeurt donderdagmiddag in de bibliotheek van Oegstgeest, in aanwezigheid van demissionair staatssecretaris van BZK, Raymond Knops, en de Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen. Zij praten met klanten van de bibliotheek en met Jan Nieuwenhuis, wethouder van onder meer Sociale zaken, en de directeur van Bibliotheek Bollenstreek, Hans Portengen.

De gesprekken gaan over het belang van digitale vaardigheden en het omgaan met de digitale overheid. En over het belang van persoonlijke hulp daarbij: loketten die de kloof tussen burger en overheid helpen verkleinen.
IDO-gebruikers delen hun vragen en ervaringen, en het IDO van het eerste uur (van de Bibliotheek Venlo) zet zijn best practices uiteen. Uiteraard volgt er ook een feestelijk openingsmoment.

Je kunt getuige zijn van de opening via de livestream.

Lees meer over de opening en de achtergrond van het IDO.

Sinds 9 juni loopt een grote landelijke campagne om het IDO onder de aandacht te brengen van het publiek. Lees meer over de IDO-campagne.